Híreink

PegazusTv Alkotótábor Tiszalökön

A Tiszalöki Ifjúsági Ház és Panzióban töltöttek három napot a PegazusTv Kft alkalmazott fotográfus és újságíró tanulói 2011. szeptember első hétvégéjén.

A táborvezető Petrusák János korábban festőtábor résztvevőjeként megfordult már ezen a helyen. Elmondása szerint több érv szólt a jelen helyszín mellett. A befogadó ház szolgáltatásainak a diákpénztárca kímélő mértéke, de elsősorban a közeli morotvatavak természeti szépségei miatt. Úgy gondolta, itt kiváló lehetőség nyílik a fotósok és az újságírók számára egyaránt a szakmai képességek gyakorlására.

Igaza volt, mert a fotósok folyamatosan kattogtatták gépeiket. A tó szél fodrozta víztükre, a nádasban úszkáló vadkacsák, a vadászó csukák bravúros ugrásai, a víz fölött röpködő színpompás gyurgyalag, az öreg fák, mind megörökítésre váró pillanatok voltak.  Modell-fotózásra is volt lehetőség. Barátunk egy éves rokon kislánya, Hanka, ideális modellként, élvezettel viselte el a ráfókuszáló lencséket.   

Kíváncsian várom a fotókat, amelyek a PegazusTv.hu, és a Nyírport honlapján lesznek  megtekinthetőek.

Az újságíró tanuló a város történetével ismerkedett, és szerencsére csak kívülről, de megtekintette a város szélén felépült modern börtön épületét, amely a környék településeinek ad munkalehetőséget. Sajnálta, hogy Csontváry Kosztka Tivadar emlékét csupán egy tábla őrzi. Szívesen betért volna a festő zseni relikviáit őrző kiállításra, de ilyen  a városban nem található, annak ellenére, hogy a helytörténeti könyvben említik. Több városlakó csak a vállát vonogatta, amikor az emlékház felől érdeklődtünk. 

Esténként a hangulatos tábortűznél, szalonnasütés vagy lecsókészítés mellett, beszélgetéssel fejeztük be a napot.

Trizner Ágnes

 

A PegazusTv jövő évre bárki számára nyitott fotós-videós alkotótábort szervez a helyszínre.

 

 

 

 

Rovatok: